Gero Forumiečio Gidas, arba kaip tapti gerbiamu forumuose
Manau kiekvienam patartina perskaityti šį gidą. Kiekvienas turi teisę tapti gerbiamu!
1.KOKIA ŠIO GIDO PASKIRTIS?
Apšviesti žmogų, ir išaiškinti, kad ne parašytų žinučių skaičius, ne reputacija, o INTERNETINIS SUBRENDIMAS ir PAGARBA KITIEMS padoro žmogų gerbtiną.
2.KOKIŲ MINČIŲ REIKIA ATSIKRATYTI PRIEŠ SKAITANT ŠĮ GIDĄ:
1)Jei turiu daug žinučių aš - bosas;
2)Nusodinu mazgių, aš - jau bosas;
3)Moku gražiai pasikeikti, aš - bosas.
Kiekvieną iš šių minčių kritikuoju atskirai.
1)Jei turiu daug žinučių aš - bosas
Taip mano daug kas, tačiau tai yra internetinio nesubrendimo požymis. Jei tu spamini daug, nereiškia, kad tu jau visur žinomas ir gerbiamas. DAUG BEPRASMIŠKŲ ŽINUČIŲ RAŠANTYS ŽMONĖS BEVEIK VISADA MAŽIAU GERBIAMI UŽ ŽMOGŲ, KURIS PARAŠĖ DAUG MAŽIAU, BET PROTINGŲ ŽINUČIŲ. Rašyk protingai, tvarkingai (ne one.lt kalba), debatuose argumentuok savo nuomonę, o ne paleisk dūdas.(apie tai kitoje skiltyje)
Reziumė -
kokybė>kiekybė.
2)Nusodinu mazgių, aš - jau bosas
Dėl to, kad nusodinai kažkokį nesusitupėjusį durnelį, nereiškia, kad nusodinsi nors kiek normalesnį žmogų, o goblinų sodinimas tau tikrai nepadės. Neabejoju, kad jį sodindamas dar pavartosi ir keletą rusiškos kilmės žodžių.
3)Moku pasikeikt - aš bosas
Keikdamasis elgiesi kaip neišprusėlis ir LABAI žemini save. Keiksmai nelaimės tau diskusijos ir nepadarys tave kietesniu. Geriau priešą nurungti protu, o ne keiksmažodžiais. Įrodyk, kad jo nuomonė neteisinga. Gali naudotis internetu ir knygomis, jei tai mokslinė diskusija. Priešas pasijus daug blogiaus pralaimėjęs FAKTAMS, o ne keiksmažodžiams. Jei jauti, kad nelaimėsi, išvis tylėk, ignoruok priešą nuo pat pradžių.
EUKLIDO PATARIMAI:
1)Nerašyk bobų kalba. Pavyzydys : 'ljabjas mjeskjutji, kajp lajkaisj???/

' arba 'wakar ljabjaj daug gerjaw

D:dddd'.
2)Rašyk tvarkingai, prie spausdamas 'skelbti žinutę' mygtuką, aptikrink ar tavo žinutėje nėra gramatinių klaidų. Atrodysi daug protingesnis.
3)Nesielk kaip vaikas - nerašyk žinučių su prašymais eiti į tavo gladiatus, myminicity or whatever. Kad turėsi didesnį miestą kažkokiam internetiniam žaidime nepadarys tavęs geresniu.
4)Nekurk sugrįžimo arba atsisveikinimo temų. Net jei tau atrodo, kad tu visiems rūpi. Taip nėra, patikėk.
5)Nedėk penkiolikos smail'ų žinutės gale. Atrodysi itin vaikiškai.
6)Gerbk kitus ir būsi pats gerbiamas. Skatink naujokus, pritark kitiems. Pagarba grįš kaip bumerangas.
Paskutinis pakeitimas 04/20/08.
Sukurta EUKLIDO
Have a nice day.